Orosená PŘEŠTICKÁ DIVOTVŮRKYNĚ příchází, přináší útěchu a uzdravení
- nové delikátní a voňavé pivo "PŘEŠTICKÁ DIVOTVŮRKYNĚ" už je na čepu v restauraci v Přešticích, ve výčepu na Švihově a jako žhavá novinka je k dostání též o víkendových akcích u našeho foodtruck - kiosku. Jde o American Pale Ale, se stupňovitostí 11,8° a 5% obsahu alkoholu, vyrobený ze tří druhů chmele: azacca, ahtanum a amarillo, dosahující hořkosti okolo 44 IBU. Slady jsme použili pale ale a crystal. Lahvová verze zatím čeká na finální doladění etikety z nové řady, které lze očekávat v rámci dnů. O uvedení lahví do prodeje budeme samozřejmě informovat.
- svůj název dostala dle zázračného obrazu Panny Marie oplakávající Krista právě sňatého z kříže. První zázrak na něm zaznamenala poutnice Ludmila Berrová, která když se před posvátným obrazem modlila, spatřila, že obraz bolestné Panny Marie je orosen velkým množstvím potu. Netrvalo dlouho a k zázračnému obrazu Panny Marie Přeštické začali přicházet poutníci, kteří zde nacházeli útěchu, pomoc i uzdravení.
- přijďte na vlastní kůži zažít povznášející pocit, který vás prostoupí ve chvíli, kdy na stole přistane Divotvůrkyně a vy uzříte krůpěje stékající po stěnách zářícího půllitru :) Teď přece mají zvonit všechny zvony a na obloze zářit duha...
Jílovské pivní slavnosti 2023 pod taktovkou Přeškova cateringu
- v pátek 16. a v sobotu 17. června se těšíme na setkání s celou partou spřátelených pivovarů na 3. ročníku Jílovských pivních slavností v Jílovém u Prahy. Sláva proběhne v parku u obecního rybníka za Regionálním muzeem.
- Přešek tentokrát přiveze nejen pivní skvosty včetně "novovařené" Divotvůrkyně, ale i rozsáhlejší nabídku jídla a dobrot, než jste byli doposud u našeho foodtruck - kiosku zvyklí. Stali jsme se totiž hlavním partnerem slavností ohledně cateringu, což znamená jediné: vaše kručící žaludky zmáhané ochutnáváním až 50 druhů piv jistě rády ocení proklad s naší luxusní teplou i studenou, slanou i sladkou kuchyní!
- v pátek začínáme od 14 a v sobotu už od 12 hodin! Na viděnou v Jílovém.
HOSPODSKÝ KVÍZ ve čtvrtek 1. června. Startujeme v 19 hodin
- máte rádi příjemnou hospodskou atmosféru a k tomu chuť protočit mozkové závity? Přijďte se parádně pobavit a přispět vědomostmi k výhře svého týmu! Rezervujte si stůl pro vaši partu a doražte si užít dobré pivo, libovou zábavu a parádní ceny. Další info o hospodském kvízu v Přešticích najdete na facebooku Martina Přibíka.
- a pokud nic nevyhrajete, alespoň půjdete domů o kousek chytřejší.
Charitativní BĚH PRO ONKOLÁČKY
- zapojte se s Přeškem do virtuálního běhu pro Onkoláčky a přispějte tak dobré věci. Jak na to?
1. Zaregistrujte a přihlaste se zde. Do e-mailu poté obdržíte podklady k platbě a startovní číslo.
2. Odběhněte a změřte svůj závod. Běžet můžete kdekoliv a kdykoliv v době od 5. 6. - 11. 6. 2023. Svůj běh či chůzi zároveň změřte, např. chytrými hodinkami nebo telefonem.
3. Zašlete svůj výsledek na e-mail, budete zařazeni do výsledkové listiny a diplom vás nemine, stejně jako dobrý pocit z vykonaného skutku :)
8. ročník pivního festivalu Přelet Pivních Píp 2023
- na začátku prázdnin, hned v sobotu 1. července, se sejdeme s přáteli dobrého piva a jídla u Perníkové chaloupky v Rábech pod Kunětickou horou. Od 9 do 20 hodin vás čeká příjemná atmosféra v lese pod hradem, protknutá vůněmi specialit stánků minipivovarů z celých Čech. Nabídku našeho kiosku ještě upřesníme, ale už teď je jasné, že letní pivní speciál i dobroty z přeštického čuníka na gril bereme s sebou!
- přímo na místě je možné navštívit muzeum perníku v Perníkové chaloupce, nebo si s půllitrem vyšlápnout 77 výškových metrů za širokým výhledem z hradu Kunětická hora.
Degustaci pšeničných speciálů vyhrálo těsně Piwo Grodziskie
- v pondělí 17. dubna jsme se opět sešli s kamarády sládky ze spřátelených pivovarů a další milou vybranou společností ve výčepu pivovaru Trilobit v Praze na Francouzské. Tentokrát bylo na programu ochutnávání pšeničných speciálů, vyrobených v kooperaci s pivovarem Nuselské hovado. O nejlepší hodnocení se ucházely 3 různá pšeničná piva v pořadí Piwo Grodziskie, Witbier a Dunkelweizen. Vítězem se stal vzorek Nr.1 Piwo Grodziskie. Jedná se o unikátní a původní polský pivní druh. Pivo nižší stupňovitosti s hořkostí IBU30, jehož charakteristickou surovinou je nakuřovaný pšeničný slad. Ten se suší nad dubovým dřevem, takže má – na rozdíl od známějšího nakuřovaného sladu z ječmene, který se suší nad bukem – méně výraznou chuť a vůni. Nečekejte tedy žádnou uzenku, spíš jen příjemný náznak kouře. Kromě toho je pivo hodně světlé, řádně nachmelené a s výraznějším řízem - přezdívá se mu proto také "pivní šampaňské".
- druhé místo s velmi malým odstupem obsadil vzorek Nr.3 Dunkelweizen, vyrobený z polotmavé pšenice. Ta se projevuje v plnosti až karamelovosti chuti - a samozřejmě v krásné barvě. Na poslední příčce zůstal vzorek Nr.2 Witbier. Děkujeme všem za účast.
Koncem května hurá do Klatov na Food Festival
- v sobotu 27. května 2023 vyrazíme s naším foodtruckem do Vrchlického sadů v Klatovech. Přímo v parku mezi muzeem a ekonomkou bude od 10 hodin probíhat 2. ročník klatovského Food Festivalu. Doražte nás navštívit a pochutnat si na našich vyhlášených specialitách, k zapití tři druhy přeštického piva!
Klokan a Strakáč jedou na Festival zvířecích piv do Pražské Tróji!
- v sobotu 13. května 2023 od 12 hodin se do zahrad Trojského zámku vrací Festival zvířecích piv. Návštěvníci ochutnají celou řadu kraftových piv se zvířecími názvy, mezi kterými se blýsknou také náš Strakáč s Klokanem. Přijďte nás pozdravit a užít odpoledne s hudebním vystoupením Michala Hrůzy, Michala Horáka a dalších či poměřit své znalosti i dovednosti v kvízech a soutěžích pro malé i velké. Ke vstupence v hodnotě 200 Kč dostanou navíc zájemci slevu na vstupném do protější zoologické zahrady.
- "Pivem na pomoc ohroženým druhům! - z každé vstupenky je polovina částky věnována na veřejnou sbírku Pomáháme jim přežít. Návštěvou Festivalu zvířecích piv tak spojíte příjemné s velmi užitečným.
Mostecký Food Festival CENTRAL navštíví i Přešek se svým foodtruckem
- třetí ročník oblíbeného Mosteckého Food festivalu je za dveřmi! V sobotu 13. května se budeme těšit od 10 do 19 hodin na 1. náměstí mezi OC Central, magistrátem a městským divadlem.
- připraven je i doprovodný program, neboť OC slaví 15. narozeniny a dospělí se mohou těšit na 30 stánků s rozličným jídlem a pitím. Mezi nimi najdete i náš veselý kiosek se známým logem skákajícího prasátka. :) Děti pak jistě ocení skákací hrady, vystoupení šermířů, malování na obličej, workshopy nebo hudební doprovod.
Pojďte s námi vyrazit na degustační pivní procházku Hornobělskem
- obec Horní Bělá, Porájt pub, Hostinec u Šípků a SDH Vrtbo - Hubenov pořádají v sobotu 6. května od 10 hodin degustační pivní procházku po prvních šesti zajímavostech naučné stezky Hornobělskem.
- startovat se bude v Horní Bělé v hospodě, kde po zaplacení startovného dostanete památeční degustační sklenici a další instrukce. Na stezce budete mít možnost ochutnat pivo ze 7 různých pivovarů, mezi kterými nebude chybět ani náš Přeštický kiosek. Pro děti je připraven u každého stánku program tak, abyste měli čas v klidu degustovat a co víc - cesta je vhodná i pro kočárky.
Začátek května ve znamení Thermal BEER&GRILL festu ve Varech
- Karlovy Vary zahajují lázeňskou sezónu a Přešek bude u toho. S naším foodtruckem vás budeme čekat od pátku 5. května, 14 hodin do soboty 6. května, 22 hodin přímo u SPA hotelu Thermal. Kromě našeho skvělého piva a nejlepších přeštických pochoutek budou kolonádou vonět gurmánské speciality ze všech koutů světa, a to především v sobotu. Páteční den bude zasvěcen sládkům z lokálních i vzdálených pivovarů a užijete si "PIVNÍ NOC", kdy bude možné nabízená piva hodnotit a vybrat tak nejlepší z nich. Dopředu děkujeme za vaše hlasy. :)
- v neděli 30. dubna od 11 do 19 hodin v Praze - Karlíně, hned vedle kostela proběhne čarodějnické odpoledne ve znamení dobrého jídla a pití. Celým dnem se protančíte s DJem Hlavou, od 13.00 do 16.00 bude na programu kapela Lovesong Orchestra. Na děti čekají kreativní dílny, malování na obličej a spousty zábavy na trampolínách a na skákacím hradu. Přijďte si užít parádní den na Karlínské náměstí
- ani Přešek se svým foodtruckem nebude chybět! Zastavte se za námi na košt tří druhů čepovaných přeštických piv skvělé chuti a příjemné hořkosti. Zakousnout přivezeme mj. naše výtečné špekáčky, které bude možné opéci na ohni přímo na místě
Přešek součástí projektu "SOCIÁLNÍ AUTOMOBIL"
- musíme se vám trochu pochlubit. Jsme součástí projektu ,,Sociální automobil", na kterém jsme se za podpory přeštické radnice finančně podíleli a podpořili tak dobrou věc. Vůz Dacia Lodgy je určený pro ,,Kulturní a komunitní centrum Přeštice", kterému byl předán za účasti představitelů vedení všech firem, které přispěly.
Máme radost, že jsme mohli být součástí tohoto projektu a přejeme mnoho šťastně najetých kilometrů.
Přeškův Velikonoční ležák 11° a sváteční menu od pátku do pondělí
- od pondělka 3. dubna 2023 přes velikonoční víkend až do Provodní neděle (16. dubna) jsme zařadili k pestré pivní nabídce také zelený Velikonoční ležák 11°, spodně kvašené světlé pivo. Přijďte ochutnat kdykoli v týdnu, ale především se těšíme od pátku do pondělí, kdy pro vás náš nový Pan kuchař David chystá velespeciální velikonoční menu.
- po celé Velikonoce držíme běžnou otevírací dobu, přijďte pobejt.
Degustace nových druhů piv & anketa o jméno pro vítězný vzorek
- v pondělí 20. března 2023 proběhla degustace našich nových piv ve výčepu Pivovaru Trilobit v Praze na Francouzské. Ochutnávaly se nové receptury ve stylu American Pale Ale se stupňovitostí 11°, 12° a 13°. Vítězným vzorkem se stala 11°, uvařená za použití chmelů: azzaca, amarillo a ahtanum.
Akce se zúčastnili zkušení degustátoři ze spolků Sdružení přátel piva, Lízníků i samotní sládkové spřátelených pivovarů. Nechyběl Petr Bednář z pivovaru Zajíc Kynšperk 1595 či Adam Šauer z Hákova parního pivovaru, Tomáš Benda z Psychovaru a samozřejmě Petr Buriánek s Monikou Linkovou z Trilobitu. Ochutnávku si nenechala ujít ani senátorka a spisovatelka Daniela Kovářová a Ladislav Jakl, autoři knihy "Pivař a blondýna". Strůjci nových skvělých receptur jsou náš sládek Petr Hampl a studující sládek Jan Bartuška.
- budeme včas informovat o termínu, kdy bude nové pivo připraveno na čepu a již dopředu jste zváni na ochutnávku!
- pojďte se zapojit do vymýšlení názvů nových piv! Chceme zachovat "přeštické téma", proto jsou vítané především návrhy s lokální tématikou. Inspirací může být třeba i fakt, že byly použity tři druhy chmele začínající písmenem A :) Anketa ukončena.